Fen Bilimleri

Öğrencilerimizi; merak eden, sorgulayan, araştıran, karışılabileceği alışılmadık durumlarda bilgi edinme ile problem çözmede Fen ve Teknolojiyi kullanan, kişisel kararlar verirken uygun bilimsel süreç ve ilkeleri benimseyen ve uygulayan, yaratıcı hayal gücü geniş, yeni düşüncelere açık olan, sağlık ve çevre bilincine sahip, Fen ve Teknoloji okuryazarı bireyler olarak yetiştirmek amacı bölümümüz felsefesinin temelini oluşturmaktadır.

Fen ve Teknoloji eğitiminde öğrencilerin başarısının değerlendirilme sürecinde bilimsel araştırma ödevleri, portfolyo çalışmaları, deney raporları ve öğrencilerimizin aktif katılımıyla yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanmaktadır. Bu sayede bilgilerinde kalıcılık ve öğrendikleri bilgileri günlük yaşantılarında kullanabilme yeteneği sağlanmaktadır. Ayrıca bireysel ve ya grup olarak ek çalışmalarla başarılarını desteklenmektedir.

Eureka Bilimsel Proje Yarışması

Her yıl ODTÜ GV. Okulları arasında düzenlenen Eureka Bilimsel Proje Yarışmasına öğrencilerimizin kendi ilgi alanlarında hazırladıkları deneysel projeleri ile katılmaktayız. Öğrencilerimizin danışman öğretmenleri gözetiminde hazırladıkları projeleri ile okulumuz;

-          2010–2011 yılında 3.’lük,

-          2011–2012 yılında 1.’lik,

-          2012–2013 yılında 1.’lik ve 3.’lük,

-          2013–2014 yılında ise 2.’lik ödülü almaya hak kazanmıştır.

Quia Sistemi

Fen Bilimleri Zümresi tarafından hafta sonu ödevlerinin tamamı ve konu tarama testlerinin bir bölümü internet ortamında online verilmektedir. Bu uygulama ile öğrencilerimiz; konu tarama testleri ve hafta sonu ödev dönütlerini aynı anda alabilir ve bu dönütler sayesinde kendi kendine öğrenme olanağını yakalarlar. Sınav dönemlerinde çalışmak için kullanabilecekleri kaynaklara online olarak ulaşabilirler. Oyun niteliğindeki etkinliklerle eğlenerek öğrenme fırsatını yakalarlar.

Bilim Şenliği

Her yıl düzenlenen bilim şenliği kutlamalarımızda öğrencilerimizin aktif olarak görev aldıkları fen projeleri, fen oyunları, dans etkinlikleri ve eğlenceli deneyler sunulmaktadır.

Robot Kulübü

Öğrencilerin düşünme, sentez, parça-bütün ilişkisi ve el-göz koordinasyonu gibi becerilerinin geliştirilmesi için açılan kulübümüzde robot tasarım ve programlama çalışmaları yapılmaktadır.

Eco - School

TÜRÇEV tarafından organize edilen, öğrencilerde çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan Eco-School programı okulumuzda 2009-2010 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulanmaktadır. Yeşil Bayrak ile ödüllendirilen çalışmalarımız aralıksız sürdürülmektedir.

Fen ve Doğa Kulübü

Eko-Okullar Programı dâhilinde her yıl ilk ve ortaokullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek amacıyla farklı eylem planları uygulanmaktadır. Bu kapsamda kulüp öğrencileri çalışmalarını sürdürmektedir.