Matematik

Okulumuzdaki matematik öğretim programı araştıran, sorgulayan, eleştirel düşünen, problem çözen, kendi öğrenmesinin sorumluluğunu alabilen, işbirliğine açık bireyler yetiştirmek amacıyla yapılandırmacı yaklaşımı temel alarak uygulanmaktadır.

Öğrencilerimize bilgiye ulaşma, kullanma, yorumlama becerilerini kazandırmak amacıyla günlük yaşam durumları içeren projeler, etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Bilgiyi doğrudan aktarmak yerine onların kendi yaşantılarını kullanarak bilgiye ulaşmalarına rehberlik edilmektedir. Böylece öğrencilerimiz matematik öğrenme öğretme süreçlerinin her aşamasına aktif olarak katılmaktadırlar.

En güncel eğitim teorilerini takip eden, bu teorilerin ışığında ve müfredat konularının doğrultusunda sınıf içi aktivitelerini düzenleyen, geliştiren ve uygulayan öğretmenlerimiz, aynı zamanda teknolojinin getirdiği yenilikleri sınıf ortamına aktarmayı da kendilerine öncelikli amaç edinmişlerdir.

Akıl Oyunları Kulübü ve Dersi

Öğrencilerimizin görsel algı, fiziksel beceri,denge, üretkenlik ve düşünme becerilerini geliştirmeye odaklanan Akıl Oyunları Dersi’nde ve Kulübünde her oyun, farklı bir yeteneği geliştirmeye yönelik olarak sunulmaktadır.

Öğrencilerin seviyesi ve kabiliyeti oyunlarla hızlı bir şekilde tespit edilerek; okul ve aile ortamında yapılması gereken egzersizler belirlenmekte, böylece kişisel gelişimi tespit edilerek, ölçümlenir hale getirilmektedir.

Pi Günü

Ünlü matematik sabiti pi sayısı (3,14) anısına Dünya çapında her yıl 14 Mart'ta kutlanmakta olan Pi Günü, Türkiye'de ilk kez 2007 yılında okulumuzda kutlanmıştır.

Geleneksel Pi Günü kutlamalarında, çevre okulların da katılımı ile çeşitli yarışma ve etkinlikler düzenlenmektedir. Pi Günü kutlamalarında kullanılacak logolar yapılan oylama sonucu öğrencilerimiz tarafından seçilmekte; Pi sayısı sembolünden çeşitli ürünlerin yapıldığı etkinlikler ile öğrencilerimize,  sayının matematikteki işlevini ve önemini öğretmek amaçlanmaktadır.

Etkinliklerimiz

·         Strateji Oyunları Turnuvası

Strateji oyunları etkinliği ie öğrencilerimizin, düşünen, stratejik kararlar verebilen, soran, araştıran, tartışan ve sorgulayan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve aralarındaki dostluk ve paylaşım duygularını geliştirmek amaçlanmaktadır.

·         Matematik Oyunları Günü

Her eğitim öğretim yılının birinci döneminin sonunda gerçekleştirdiğimiz Matematik Oyunları Günü vasıtasıyla öğrencilerimizin bu tür oyunların zevkli yanlarını görmeleri sağlanmaktadır.

·         Resfebe Yarışması

Okulumuzda her yıl Matematik, Türkçe, Resim Zümrelerinin işbirliği ile; kelime veya kelime gruplarının, harf, sayı ve resimlerle temsil edilmesiyle oluşturulan çalışmaları içeren geleneksel "Resfebe" Yarışması düzenlenmektedir.

Matematik Müzesi

Öğrencilerimize Matematiğin tarihini anlatarak, göstererek sevdirmek amacıyla Türkiye’de ilk defa okulumuzda Matematik Müzesi açılmıştır.

Başarılarımız

·         Olimpus Kış Olimpiyatları

2013-2014           Türkiye 2.’liği

Türkiye 4.’lüğü

Türkiye 5.’liği(3 öğrencimiz)

·         URFODU Uluslararası Bilim Temelli Bilgi Yarışması

2013-2014           Dünya 2.’liği ve Dünya 3.’lüğü

2012-2013           Dünya 1.’liği ve Dünya 3.’lüğü

·         Gauss Math Contest

2013-2014           19 öğrencimiz tam puan almayı başarmıştır. (Dünya 1.’liği)

2012-2013           12 öğrencimiz tam puan almayı başarmıştır. (Dünya 1.’liği)

2011-2012           8   öğrencimiz tam puan almayı başarmıştır. (Dünya 1.’liği)

·         Purple Comet Math Meet

2012-2013           Dünya 72.’liği (takım)

2011-2012           Dünya 64.’lüğü(takım)

·         Strateji Oyunları Turnuvası

2013-2014           Türkiye 1.’liği (Zeka Oyunları)

Türkiye 2.’liği (Ortaokullar arası Quoridor Oyunu )

Türkiye 3.’liği (İlkokullar arası Quoridor Oyunu )

Türkiye 4.’lüğü (İlkokullar arası Quoridor Oyunu )

2012-2013           Türkiye 3.’liği (İlkokullar arası Quoridor Oyunu )

Türkiye 3.’liği (İlkokullar arası Abalone Oyunu )

Türkiye 2.’lüğü (İlkokullar arası Callisto Oyunu )

·        World Maths Day

2012-2013           Dünya 11.’liği(takım)

2011-2012           Dünya 2.’liği(takım)

·        European Math Challange

6-7 Kasım 2012 tarihleri arasında World Education Games tarafından düzenlenen interaktif matematik yarışması European Math Challange’da okulumuz 46 Avrupa ülkesinden katılan binlerce okul arasında ilk 20 okul içinde yer almayı başarmıştır.