Sayın Velimiz,

 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı’nın 2. dönemini de Sosyal Bilgiler Zümresi olarak başarılı bir şekilde bitirdiğimize inanıyoruz. Dersimizin temel amaçları arasında yer alan öğrencilerimizin özsaygı, aile büyüklerine,  çevreye ve doğaya, kutsal değerlere, ecdada (Türk Büyükleri ve Atalarımıza) , fikirlere saygı kazanımları edinmelerini amaçladık. Bu bağlamda ders konularımızı günlük hayatla ilişkilendirip, konularımızı çeşitlendirdik.

 

5. Sınıf öğrencilerimizin Sosyal Bilgiler ders kitabının içinde yer alan konularına ilişkin etkinlikler planlanan şekilde gerçekleşti. Konularımızın öngördüğü şekilde yakından uzağa ilkesi doğrultusunda Manisa’yı Tanıma Gezisi gerçekleştirildi. Böylece öğrencilerimiz kendi çevresinin kültürel özelliklerini yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldular. Ayrıca İklimin İnsan Faaliyetlerine Etkisi konusuyla ilişkili olarak Meteoroloji Müdürlüğü Gezisi düzenlendi. Öğrencilerimiz meteoroloji ölçüm aletlerinin nasıl çalıştığını yetkilerle bir araya gelerek ve onlara merak ettikleri soruları sorarak öğrenme fırsatı buldular.

 

6. Sınıf öğrencilerimiz ile ders içi etkinlilerimizde çevremizde gerçekleşen olayları değerlendirerek olayların bize ve çevremize etkilerini yorumlayıp olaylar karşısında başımıza gelebilecek olumsuzluklar karşısında haklarımızı nasıl kullanacağımız öğrendik. Geçmişte yaşayan atalarımızı tanıyarak haklarında araştırmalar yapan öğrencilerimiz Türk büyüklerimizin yeni nesiller için yaptıkları çalışmaları öğrenip geleceklerine ışık tuttuklarını fark ettiler. Kültür miraslarımızı tanıyarak atalarımızın onlara bıraktıkları emanetlere sahip çıkmayı öğrendiler. Çevre ve doğaya saygı kavramı kapsamında MOSB Enerji Santrali ve atık su arıtma tesisleri gezimiz ile çevreye zarar vermeden çalışmaların nasıl yürütüldüğünü yerinde gördüler. Demokrasinin önemini kavramaları için kendi ütopik ülkelerini tasarlayarak yönetim ve devlet kavramının yaşamımızda ne kadar önemli olduğunu fark ettiler.

 

7. Sınıf öğrencilerimiz ile ders içi etkinliklerimizde iletişim kavramanın değerlerini yorumlayarak farklı fikirlere saygı duymanın hassasiyetini fark ettiler. Bugüne gelmemizi sağlayan atalarımızın kurdukları devletleri nasıl yönettiklerini, fethettikleri şehirleri ve bu şehirlerde yaptıkları eserleri araştırarak tanıma imkanı buldular.

 

8. Sınıf öğrencilerimizi T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi kapsamında TEOG Sınavına hazırladık. Öğrencilerimiz yakın tarihimiz hakkında bilgi sahibi olurken, ülkemizin hangi aşamalardan geçerek bugünlere ulaştığını çeşitli sunu ve görselleri inceleyerek içselleştirmiş oldular. 

                          

Sosyal Bilgiler Zümresi olarak; 10 Aralık İnsan Hakları Haftası, 18 Mart Şehitler Günü ve Vakıf Haftası programlarına etkinlikler hazırlandı. Sosyal Bilgiler Oyun Günü sayesinde öğrencilerimiz kendi orijinal oyunlarını hazırlayarak arkadaşlarıyla bu günde paylaştılar. 9 Mayıs Avrupa Günü ve 25 Mayıs Etik Günü etkinleri öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

 

            Sosyal Bilgiler Zümresi olarak başarılarla dolu bir 2. dönemi tamamlamış bulunmaktayız. Bu başarılarımızda bize her zaman destek olan siz saygıdeğer velilerimize ve her zaman azimle çalışan sevgili öğrencilerimize çok teşekkür eder, mutlu bir yaz tatili dileriz.

 

SOSYAL BİLGİLER ZÜMRESİ