Happy Doll Sosyal Sorumluluk Projesi

İngilizce Zümremiz tarafından yürütülmekte olan Happy Doll Projesi, Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra ilk kez Türkiye'de okulumuzda uygulanmaktadır.

Happy Doll, zor şartlar altında yaşayan çocuklara refah içinde yaşayan çocuklar tarafından hazırlanmış eşsiz oyuncak bebekler gönderme sistemine dayanan bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje Japonya’da hastanelerde kullanılan ve Happy Doll Project adı verilen bir sanat terapi yönteminden esinlenerek Amerika Birleşik Devletlerinde 2011 yılında Nozomi Terao tarafından kurulmuş kar amacı gütmeyen bir organizasyondur.

Bugüne kadar Çin, Kolombiya, Gana, Haiti, Honduras, Hong Kong, Hindistan, İsrail, Japonya, Kenya, Myanmar, Senegal, Singapur, Güney Afrika, Uganda, Vietnam gibi ülkelere 3500 kadar oyuncak gönderilmiştir.

Organizasyonun temelinde yatan bir diğer amaç ise çocuklara, onların da dünyada bir fark yaratabilecekleri ve yalnızca sevgi, cömertlik ve merhamet ile de bir başka çocuğun gelişimine katkıda bulunabilecekleri gerçeğini göstermektir.

Bahsi geçen bu yardımlar belli bir sistemle yürütülmektedir. Öncelikle HappyDoll.org yardımda bulunan kurum ya da şahıslara doğa dostu materyallerden oluşan bir paket gönderilmektedir. Bu pakette süslemek üzere içi doldurulmuş bez bebekler ve boya kalemleri gönderilir.

Daha sonra hazırlanan bebekler yine organizasyon tarafından gönderilmiş olan kutularla geri gönderilir. Organizasyon kutuları gerekli ülkelere ve çocuklara ulaştırırken bebekleri hazırlayan çocuklara da hazırladıkları bebekleri web sitesi üzerinden takip edebilmesine olanak sağlar.

Organizasyonun aynı zamanda iki farklı okulun kardeş okul gibi birlikte proje yapmalarına imkân sağlayan bir okul değişim programı da yürütmektedir. Bu projenin detayları http://happydoll.org/ adresinden incelenebilir.