ADIM ADIM ORTAOKUL

MAR

Ülkem Koleji, 4. sınıf öğrencilerinde ortaokul farkındalığı yaratmak amacıyla Adım Adım Ortaokul etkinliği düzenledi. 4. sınıf öğrencileri ve velileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler, İngilizce, Almanca, Bilişim Teknolojileri derslerinde branş öğretmenleriyle ilgili dersin sınıfına geçerek çalışmalar yaptılar.

VELİLERE ORTAOKULLA İLGİLİ BİLGİ VERİLDİ

4. sınıf öğrencileri ve velileri ortaokulu tanıma amacıyla Ülkem Koleji’nde ortaokul öğretmenleriyle buluştular. Gediz Konferans ve Konser Salonunda Görsel Sanatlar, Müzik ve Beden Eğitimi Öğretmenleri, yapmış olduğu çalışmalar, sosyal sorumluluk projeleri, kazanılan başarılar, kulüp çalışmaları, ulusal ve uluslararası projeler hakkında bilgilendirmede bulundular.

VELİLER ÖĞRENCİLERİ İLE DERSTE

7 ayrı gruba ayrılan veliler sırayla tüm atölyeleri gezdiler. Sosyal, İngilizce, Almanca, Stem derslikleri, Matematik Laboratuvarı, kütüphane ve Prof.Dr Hüseyin Vural Bilim Müzesi’nde çalışmalara katılan veliler ve öğrenciler branşlarla ilgili küçük eğitici oyunlar oynadılar. Öğrenciler, hem ortaokul bölümündeki işleyişi tanıyarak aşinalık kazandılar hem de branş öğretmenleriyle tanışmış oldular.

Türkçe dersinde hayal gücü konusu üzerinden katılımcılarla etkinlikler gerçekleştirildi. Türkçe derslerinin işleniş süreçlerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildikten sonra izlenen video ile ilgili hayal gücü konusuna yönelik çeşitli sorular ve etkinlikler hem sözlü olarak hem de çalışma kâğıtları aracılığıyla veli ve öğrencilere yönlendirildi.

Matematik dersinde derslerin hangi prensiplerde işlendiği ve aşamaları tanıtıcı sunumla örneklerle netleştirildi. Yapılan sunumda yer alan maddelere yönelik kısa örneklerle ders anlatıldı. Derse katılan velilere yapılan sunum ve etkinliklerin içeriği ile ilgili dosyalar öğrencilere strateji oyunları hediye edildi.

Fen dersi Prof. Dr.Hüseyin Vural Bilim Müzesindeydi. Öğrenci ve velilere bilim ve teknolojiye ilgi çekilerek kolay, anlaşılır ve eğlenceli şekilde iletken-yalıtkan maddeler ve ses konusu anlatıldı. Ses konusu anlatılırken sese duyarlı plazma ile sesin nasıl yayıldığı, doğal ve yapay sesler, iletken-yalıtkan konusunda ise göz ve el koordinasyonunu ölçen metaline değdirmeden halkayı ilerletme düzeneğinden yararlanılarak eğlenceli şekilde tamamlandı.

Sosyal Bilgiler dersinde sanal ortamlarda ne kadar güvende olduğumuz konusu işlendi; sanal ortamda ulaşılan bilgilerin doğruluğu, doğru bilgiye ulaşmanın yolları, sanal ortamı güvenli kullanmak için neler yapılabileceği video ile desteklenerek tartışıldı.

İngilizce dersinde genel tekrar içeren oyun olan hoop dreams oyunu oynandı. Gruplara ayrılan öğrencilerin oyunda bulunan basketbol oyuncuları hakkında soru sorması ve doğru cevaplayan grubun hanelerine puan kazandırması ile oynanan  oyun keyifli şekilde tamamlandı. Almanca dersinde, dersi tanıtan sunumun ardından aile bireylerini anlatan slayt izlendi, Almancanın İngilizce ile olan benzerliklerinden faydalanılarak wer fehlt? (kim eksiktir?)  oyunu oynatıldı.

Ve son olarak Bilişim Teknolojileri dersinde kodlama yapıldı. Bilgisayar alanında çok önemli isimlerin ortak özelliğinin küçük yaşta programlama öğrenmiş olmalarını belirten Bilişim Teknolojileri Öğretmeni, çocuklara programlamayı sevdirecek ve eğlendirecek şekilde hazırlanan uygulama olan scratch hakkında bilgi verdi. Scratch ile çocukların teknolojiyi çok daha akıcı bir şekilde kullanmayı ve teknoloji ile yaratmayı öğrendikleri belirtildi. Deniz altı oyunu kodlandı.

Açık sınıf etkinliği tüm katılımcılara teşekkür belgesi verilmesi ile son buldu.