ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

MAR

‘Çanakkale Geçilmez’  diyerek yüzyıllarca unutulmayacak bir destan yazan başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman atalarımızı rahmet ve minnetle andı Ülkem Koleji bir kez daha; Çanakkale Zaferimizin 104. yılını kutladı..

18 Mart Şehitlerini Anma programı, ilkokul ve ortaokul-lise öğrencileri için ayrı şekilde Gediz Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programı Sosyal Bilgiler Öğretmeninin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması ile devam etti.

Şehidime Mektup yarışmasında başarı elde eden ilkokul öğrencisi Mehmet Batu Gürdal, ortaokul öğrencisi Naz Uysal ve lise öğrencisi Bahar Acar’a belgeleri ve günün anısına hediyeleri takdim edildi.

7. sınıflar arasında düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi konulu resim yarışmasında birinci olan Eylül Beren Gültekin, ikinci olan Deren Kökten ve üçüncü olan Yağmur Petek belgelerini idarecilerinin elinden aldılar.

6. sınıf öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği Çanakkale Türküleri, lise öğrencilerinin sunduğu ‘Bir Destandı Çanakkale’ oratoryosu ile devam eden tören,’Çanakkale’den Kalbe’ adlı tiyatro oyunu ve akabinde zeybek yemini gösterisi ile sona erdi.