SCIENCE CUP’TAN ÜLKEM KOLEJİ’NE 3 BİRİNCİLİK

MAY

ÜLKEM ANAOKULU SCIENCE CUP’TA TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ülkem Anaokulu Science Cup 2018 Bilim Kupasında Türkiye 1.’si oldu.
Uluslararası düzenlenen Sience Cup 2016,2017 yılında olduğu gibi ,2018 yılında da Ülkem Anaokulu'na Türkiye birinciliğini kazandırdı.Bilimsel düşünme,muhakeme,üst düzey düşünme,problem çözme yeteneklerini geliştirme amacında olan uluslararası yarışmada bu seneki tema Newton'un hareket kanunları idi.
Minikler,Pohar Vedy Science Cup 2018 Newton kapsamında temel mühendislik becerilerinin geliştirildiği 4 proje görevinden en yüksek puan alarak bilim kupasının şampiyonu oldu.
Ocak,şubat,mart ve nisan aylarında verilen görevleri ders içi etkinliklerine yedirerek uygulayan hazırlık sınıfı öğretmenleri,her görevin sonunda görseller ve çıkan ürünlerle raporlandırma düzenlediler.Uluslararası Hakem Heyeti her ay katılımcı okulları tamamladıkları görev sonucu puanlandırdı.Ülkem Anaokulumuz Türkiye'de katılan okulları geride bırakarak en yüksek puanı aldı.

ÜLKEM İLKOKULU SCIENCE CUP 2018'TE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ülkem İlkokulu Çek Cumhuriyeti'nde bu yıl yedincisi düzenlenen uluslararası “Science Cup Newton 2018” yarışmasında Türkiye birincisi olma başarısını gösterdi.Takım lideri Sınıf Öğretmeni Süleyman Ürkmeztürk liderliğinde yürütülen çalışmalar sonucu,tüm görevler başarı ile yerine getirildi.
Bu yarışmada her ay bir tane olmak üzere toplam dört farklı görev üstlenildi. Bu görevler, üç aşamadan oluşmaktaydı. Yaratıcılık, araştırma(teori olarak) ve proje oluşturma. Öğrenciler,liderleriyle birlikte görevlerin hepsini başarıyla tamamladılar. Bu çalışmalar her ay fotoğraflanıp raporlar hazırlandı.Tüm görevler bittiğinde toplamda en yüksek puanı alan Ülkemli 4. sınıf öğrencileri okullarına Türkiye birinciliği daha kazandırmış oldular.

ÜLKEM ORTAOKULU SCIENCE CUP 2018'TE TÜRKİYE BİRİNCİSİ

Ülkem Ortaokulu Science Kulüp öğrencileri, ilk kez katıldıkları Science Cup 2018 Bilim Kupasında güçlü rakiplerinin önüne geçerek Türkiye 1.'si oldu. 24-26 Haziran tarihlerinde yapılacak yarışmaya Ülkem Koleji ortaokul öğrencileri Türkiye finalisti olarak katılmaya hak kazandı.
Çekya’nın düzenlediği ,Pohar Vedy Scıence Cup 2018 Newton temalı yarışmada Ülkemli öğrenciler, Fen Bilimleri öğretmeni U.Pınar Kaya’nın liderliğinde yoğun çalışmalar yaparak yaratıcılık ,teori ve araştırma ,proje dallarında dört rapor hazırladılar. Raporlarını hazırlarken takım çalışmasını ön planda tutarak STEM eğitim modelini kullandılar.