SES KARDEŞİM PROJESİNE ÜLKEMLİLERDEN DESTEK

EYL

SES KARDEŞİM PROJESİNE ÜLKEMLİLERDEN DESTEK

TRT’ de yıllarca spikerlik yapan  Murat Can Canbay ve eşi iç mimar Füsun  Canbay , görme engelli çocuklara sesli kitap oluşturabilmek amacıyla yola çıktılar.Minibüslerini seslendirme stüdyosuna dönüştürdüler ve il il gezerek görme engelli çocuklar için öğrencilere kitap seslendirttiler.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde sürdürülen çalışmanın bu seferki durağı Manisa oldu.Ülkem Koleji  8. sınıf öğrencilerinden, 10 kişilik bir grup,projeye destek verdi.TRT Haber kanalında canlı olarak yayınlanan projeye katılmanın mutluluğunu ve grurunu yaşayan öğrenciler, öncelikle kısa bir eğitim aldılar.Canbay net ve temiz bir Türkçe ile hızlı okumamaları gerektiğinin altını çizerek, 6 noktadan oluşan kabartma yazılı  Braille alfabesini Ülkemlilerle  tanıştırdı.Öğrenciler, bu alfabe ile kendi isimlerini yazdılar.

ÇOCUKTAN ÇOCUĞA SES KÖPRÜSÜ

Füsun Canbay Aslında okumayı büyüklerin yaptığını ancak çocuklara indergediklerini, bu yaşta oluşan farkındalığın sağlam temelde oluştuğunu ve devam edeceğini söyledi.

Manisa’daki Uluslararası Engelsiz Bilişim Kongresinde bu proje Engelli Çocuk Hakları dalında ödül kazandı.Proje Yöneticisi Murat Can Canbay, projenin çok boyutunun olduğunu,çocukların tablet ve telefondan bir nebze de olsa uzaklaşarak,okuma alışkanlığını geliştirmeye çalıştıklarını,bu proje ile bir çocuğun bir başka arkadaşına iyilik yapma duygusunun ortaya çıktığını belirterek belirtterek projeye destek olan Ülkemli gençlere teşekkür etti.