ÜLKEM AİLESİ ATAMIZI ÖZLEMLE ANDI

KAS

Ülkem Koleji, Cumhuriyetimizin kurucusu başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ,ebediyete intikalinin 78. yıldönümünde,bir kere daha özlemle, saygıyla andı.57 yıllık ömüre koca bir tarih sığdıran yüzyılın lideri Atamız anılırken duygulu sahneler yaşandı.

Türkçe Zümresi tarafından düzenlenen anma töreni, Ülkem Koleji İbrahim Gül Spor Kompleksi’nde öğrencilerin Atamıza çiçek sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Programın sunumunu 10. sınıf öğrencilerinden Göksu Gökdede yaptı.10.sınıf öğrencisi Zeynep Zeren konuşmasında uygarlığın yolunda ilerlediğimiz 21.yy.’da ileriyi görebilen ve daha ileriye gitmeyi amaçlayan, yeni nesiller yetiştirmenin Mustafa Kemal gibi düşünebilmenin ilk adımı olduğunu belirtti.

1.sınıf öğrencilerinden bir grup ‘Atatürk’ şiirini okudu. Ardından Çanakkale Savaşı gazisi Dervis Ali’nin 3. kuşaktan torunu olan Ömer Efe Ulusoy ve Derin Eriştürk Ata’ya mektuplarını okudular. Türk gençliğinin özgür ruhunu tehdit edenlerden kurtaran Atamıza sonsuz teşekkürlerini sunan mektupta Cumhuriyet için, laiklik için, demokrasi için tüm gücümüzle savaşacağımızın sözünü verdiler.

Ülkem Koleji’nin Atatürk sevgisini minicik yüreklerine kocaman dolduran anaokulu öğrencileri öğretmenleri eşliğinde Ataları için şiirlerini sundular.3. sınıf öğrencilerinin özlü sözlerinin ardından oluşan Atatürk Portresi yoğun alkış aldı.2. sınıflar programa şiirleri ile dahil oldular.10. sınıf öğrencisi Tarık İştar’ın şiirinin ardından oratorya ve lirik dans gösterisi sunumu gerçekleşti.

Okul korosunun Atam marşının hemen ardından Efe Bozkurt’un sunduğu Atatürk şarkısı ile program sona erdi.