ÜLKEM KOLEJİ VELİLERLE ETKİNLİKTE BULUŞTU

ŞUB

Aile katılım etkinliklerine önem veren Ülkem Koleji 4. sınıf öğrencileri aileleriyle yeni bir etkinlikte bulundu.4. sınıf öğretmenleri Gülsen Öztürk, Nilüfer Yücelar, Nagihan İçier, İpek Tomur ile birlikte Fen Laboratuvarında velilerle birlikte deney çalışmasında bulundular.

Karışımları ayırma yöntemlerinin işlendiği etkinlikte 5 istasyon oluşturuldu ve her grup tüm istasyonlarda yönergeleri uygulayarak deneylerini yaptılar gözlemlerini anlattılar.

İlk istasyonda mercimek ve unu karıştıran öğrenciler elekten geçirme yöntemiyle karışımı ayrıştırdı. İkinci istasyonda su ve tuz karıştırıldı. İspirtoda karışım kaynatılarak suyun buharlaşması ve tuzun kalması gözlemlendi. Üçüncü istasyonda talaş  ve ataş karışımından mıknatıs yardımı ile talaş ve ataş ayrıştırma işlemi gerçekleştirildi.Dördüncü istasyonda talaş ve fasulye yüzdürme yöntemi ile ayrıştırıldı. Son istasyonda makarna ve su karışımından süzdürme yöntemi ile ayrıştırılma yapıldı.

Son olarak Frankenstein Eli deneyi yapıldı. Her grup sirke dolu deney kabına kabartma tozu dolu eldiveni geçirdi ve sonucu gözlemledi.

4. Sınıf Zümre Başkanı Nilüfer Yücelar; velilerin katılımından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, öğretmen, öğrenci veli üçgeninin çok önemli olduğunu, aile katılım etkinliklerinde paylaşımın önemine değindi. Öğrencilerin gözlemleyerek konuyu daha iyi kavradıklarını, velilerin katılımı ile hem eğitici hem de eğlenceli etkinliklerin gerçekleştiğini söyledi.