ÜLKEMLİLERDEN YENİ BİR DÜNYA REKORU

21
MAY

 

       ÜLKEM KOLEJİ MATEMATİKTE DÜNYA 11.’si

 

       Ülkem Koleji öğrencileri dünya genelinde 2003 yılından beri uygulanan interaktif matematik yarışması olan Purple Comet Math Meet’de ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek okul olarak Dünya 11.'liğini ve Türkiye 1.’liğini elde etti.

 

       Purple Comet Math Meet isimli matematik yarışması “The Mathematical Association of America” adlı elektronik öğrenme platformu tarafından dünya üzerinde aynı gün ve saatte interaktif olarak uygulanmaktadır. Yarışmada; dünyanın farklı ülkelerinden okullar, aynı anda zamana karşı,  farklı zorluk derecesine sahip 20 matematik sorusunu çözerek, en yüksek puanları almaya çalışıyor. İlk olarak 2003 yılında başlayan yarışma her yıl katılımcı sayısını arttırarak devam ediyor.

 

       Ülkem Koleji öğrencileri 59 ülkeden 2.869 okul ve 100.000 den fazla öğrencinin katıldığı bu yarışmada 11. sırada yer aldı ve  adını onur listesine yazdırmayı başardı. Aynı zamanda ülkemizden katılan okullar arasında da en yüksek puanı alan iki takım 1. olma başarısı gösterdi. Bu sayede önceki yarışmalarda göstermiş oldukları başarılara bir yenisini daha katmış olmakla birlikte bu başarıların bir tesadüf olmadığını kanıtlamış olmuşlardır.

 

        Ülkem Koleji Matematik Zümre Başkanı Serkan Ergün “Bu tür organizasyonlara öğrencilerimizin ilgisi çok büyük oluyor. Öğrencilerimiz Purple Comet Math Meet’te eğlenerek yarıştılar. Aldıkları sonuçlarla hem bizim, hem Manisa’nın hem de ülkemizin gururu oldular. Ülkemizi başarı ile temsil eden okulumuzun gerek ulusal arenada gerekse uluslar arası arenada adını böyle başarılarla duyurması bizleri gururlandırıyor. Bütün öğrencilerimizi üstün başarılarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.