Okul Aile Birliği

Çocuklarımızın sağlıklı birer yetişkin olabilmesi, doğdukları andan itibaren onlara verdiğimiz emek ve büyümeleri için sağladığımız ortamların etkisine bağlıdır. Çocuklarımızın ilk eğitim yeri ailemizdir. Ailenin ektiği tohumlar, çocuklarımızın yaşam içindeki gelişme ivmelerini tahminimizin ötesinde etkilemektedir. İşte bu nedenle yarınlarımızın yetişkinleri çocuklarımızın gelecekleri okul aile birlikteliğinin, okul aile işbirliğinin niteliğine bağlıdır.

Okul ve aile arasında önemli bir köprü vazifesi gören Okul Aile Birliğimiz okul-aile-öğrenci üçgeninde sağlıklı bir iletişim kurulması ve geliştirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Gönüllü velilerimizin içten gayretleri ile çocuklarımızın okulda edindikleri tüm kazanımlara ek olarak; sosyal sorumluluk bilinciyle yetişmeleri, toplumsal sorunlardan haberdar olmaları, bu sorunlara çözüm arayan, buldukları çözümleri projelendiren ve uygulayan bireyler olmaları için imkân sağlanmaktadır. Yaşadığımız yerden başlayarak; ilimizin, bölgemizin, ülkemizin ve dünyanın karşı karşıya olduğu/olabileceği sorunlara karşı duyarlı öğrenciler yetiştirmek -tüm insanlığın geleceği adına- hepimizin önemli bir vazifesidir. Okulumuz ve okul aile birliğimiz bu konuda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmektedir.